top of page
RÓLUNK

Klubbunk alapvetően két nagyobb önálló egységre osztható. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnáziumban Sensei Andrásik Sándor vezetésével 14 éven aluli fiatalok edzenek, míg Sensei Csákvári László irányításával a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem karate termében gyerekek és felnőttek is edzenek.

Az edzéseken évek óta összeszokott csapat dolgozik együtt, mely mindig nyitott az újonnan érkezők felé. Csapatunkban több okleveles instruktor is segíti a kezdők oktatását. 

Tagjaink között általános iskolások, gimnazisták, egyetemisták, tanárok, mesteremberek és vállalkozók is megtalálhatók. 7 évestől 85 évesig mindenféle korosztály megtalálható edzéseinken, van olyan tagunk, aki 50 éves kora felett kezdett el karatézni.

Rendszeresen vannak közös programjaink: edzés utáni sörözések, karácsonyi vacsora, évzáró sütögetés júniusban. Emellett minden évben közösen veszünk részt az országos edzőtáborokban.

SENSEI CSÁKVÁRI ÉS AZ A.J.K.A. SZÖVETSÉG

Klubunk vezetője Csákvári László 1980-ban kezdett karatét tanulni. 1985-ben 16 évesen bekerült a Magyar Karate Válogatottba, mint annak egyik legfiatalabb tagja. 1985-96 között számos alkalommal ért el hazai és nemzetközi helyezéseket.

 

1994-ben diplomázott az ELTE Tanárképző Főiskolán, mint testnevelés-rekreáció szakos tanár. 1998-ban diplomát szerzett a Magyar Testnevelési Egyetem testnevelő tanári szakán.

 

1999-ben befejezte az A.J.K.A. Shotokan Karate-do Szövetség Karate Instruktor képző programját, mely az első Magyarországon induló, Sensei Sáfár László által vezetett, 2 éves speciális karate oktató képzés volt. 2001. júliusában megszerezte a Long Island University Karate Instruktori diplomáját. 1999-2001-ig a Magyar Karate Válogatott kondicionáló edzőjeként dolgozott, Rebicek Gerd oldalán.

 

1991-94-ig óraadó tanárként dolgozott az ELTE Testnevelés-Rekreáció Tanszékén, 1993-2002-ig testnevelő tanárként dolgozott a Diana Utcai Általános Iskola és Gimnáziumban. 2013-óta a Budai Nagy Antal Gimnáziumban dolgozik óraadó testnevelő tanárként, valamint 2017-óta a Testnevelési Egyetem Küzdősport tanszékének főállású tanára. 2016-ban elkészítette a Karate Kerettantervet a köznevelés 7-10. évfolyamai számára, 2017-ben részt vett a Nemzeti Küzdősport Stratégia kidolgozásában és 2019-ben a Nemzeti alaptanterv Testnevelés és sport műveltségterület, karate sportági mozgásműveltség tartalmának fejlesztésében.

 

Csákvári László jelenleg 8. Dan fokozatú és az A.J.K.A. Szövetség magyarországi, valamint európai főinstruktora.

 

Az A.J.K.A. Shotokan Karate-Do Szövetség (A.J.K.A. Hungary) az "A.J.K.A. Karate Association International" tagja. A szövetségünk elnöke Palkovics László, akit Sensei Sáfár László 10. Dan, Sensei Csákvári László 8. Dan és Sensei Torma György 7. Dan segít a szövetség irányításában. A hazai szövetség jelenleg 6-7 klubot és 200 karatést, köztük 25 instruktort tömörít.

 

Az A.J.K.A. Karate Association International a világ egyik legnagyobb karate szövetsége, melynek központja az Amerikai Egyesült Államokban van és tagszervezetei Amerikától, Európán át egészen Indiáig megtalálhatóak.

EDZÉS HELYSZÍN ÉS FELSZERELÉSEINK

2023.09.04-vel kezdődően ÚJ HELYSZÍNEN a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Karate termében edzünk!

A terem teljesen tatamival borított és rendelkezésünkre áll minden olyan eszköz, ami egy jó karate edzéshez szükségeltetik.  

bottom of page