top of page
RÓLUNK

Klubbunk alapvetően két nagyobb önálló egységre osztható. A kisebbek (14 év alatt) a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnáziumban edzenek Sensei Andrásik Sándor vezetésével, míg a nagyobbak Sensei Csákvári László irányításával a Budai Nagy Antal Gimnáziumban edzenek.

A "felnőtt" edzéseken évek óta összeszokott csapat dolgozik együtt, mely mindig nyitott az újonnan érkezők felé. Csapatunkban több okleveles instruktor is segíti a kezdők oktatását. 

Tagjaink között gimnazisták, egyetemisták, tanárok, mesteremberek és vállalkozók is megtalálhatók. 15 évestől 65 évesig mindenféle korosztály megtalálható edzéseinken, van olyan tagunk, aki 50 éves kora felett kezdett el karatézni.

Rendszeresen vannak közös programjaink: edzés utáni sörözések, karácsonyi vacsora, évzáró sütögetés júniusban. Emellett minden évben közösen veszünk részt az országos edzőtáborokban.

SENSEI CSÁKVÁRI ÉS AZ A.J.K.A. SZÖVETSÉG

Klubunk vezetője Csákvári László 1980-ban kezdett karatét tanulni. 1985-ben 16 évesen bekerült a Magyar Karate Válogatottba, mint annak egyik legfiatalabb tagja. 1985-96 között számos alkalommal ért el hazai és nemzetközi helyezéseket.

 

1994-ben diplomázott az ELTE Tanárképző Főiskolán, mint testnevelés-rekreáció szakos tanár. 1998-ban diplomát szerzett a Magyar Testnevelési Egyetem testnevelő tanári szakán.

 

1999-ben befejezte az A.J.K.A. Shotokan Karate-do Szövetség Karate Instruktor képző programját, mely az első Magyarországon induló, Sensei Sáfár László által vezetett, 2 éves speciális karate oktató képzés volt. 2001. júliusában megszerezte a Long Island University Karate Instruktori diplomáját. 1999-2001-ig a Magyar Karate Válogatott kondicionáló edzőjeként dolgozott, Rebicek Gerd oldalán.

 

1991-94-ig óraadó tanárként dolgozott az ELTE Testnevelés-Rekreáció Tanszékén, 1993-2002-ig testnevelő tanárként dolgozott a Diana Utcai Általános Iskola és Gimnáziumban. 2013-óta a Budai Nagy Antal Gimnáziumban dolgozik óraadó testnevelő tanárként, valamint 2017-óta a Testnevelési Egyetem Küzdősport tanszékének főállású tanára. 2016-ban elkészítette a Karate Kerettantervet a köznevelés 7-10. évfolyamai számára, 2017-ben részt vett a Nemzeti Küzdősport Stratégia kidolgozásában és 2019-ben a Nemzeti alaptanterv Testnevelés és sport műveltségterület, karate sportági mozgásműveltség tartalmának fejlesztésében.

 

Csákvári László jelenleg 8. Dan fokozatú és az A.J.K.A. Szövetség magyarországi, valamint európai főinstruktora.

 

Az A.J.K.A. Shotokan Karate-Do Szövetség (A.J.K.A. Hungary) az "A.J.K.A. Karate Association International" tagja. A szövetségünk elnöke Palkovics László, aki Sensei Sáfár László 9. Dan, Sensei Csákvári László 8. Dan és Sensei Torma György 7. Dan segít a szövetség irányításában. A hazai szövetség jelenleg 6-7 klubot és 200 karatést, köztük 25 instruktort tömörít.

 

Az A.J.K.A. Karate Association International a világ egyik legnagyobb karate szövetsége, melynek központja az Amerikai Egyesült Államokban van és tagszervezetei Amerikától, Európán át egészen Indiáig megtalálhatóak.

EDZÉS HELYSZÍN ÉS FELSZERELÉSEINK

A Budai Nagy Antal Gimnázium alagsori tornatermében alakítottuk ki minden igénynek megfelelő edzőtermünket. Az edzéseket jó minőségű, tatamival borított padlón végezzük, ahol az ugrálókötelektől kezdve a makiwará-kon, box zsákokon keresztül a húzódzkodó rúdig és a fekvenyomó padig minden rendelkezésünkre áll.

Átöltözésre az iskola öltözőiben van lehetőség, ahol edzés után rendezett körülmények között zuhanyozni is tudunk. Az öltözőkben nincsenek zárható szekrények, ezért az értéktárgyakat, utcai ruhákat az edzés ideje alatt le szoktuk vinni a terembe.

bottom of page